دسته بندی | مکانیک |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 916 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 27 |
فرمت فایل : ورد
قسمتی از محتوی فایل
تعداد صفحات : 27 صفحه
پنوماتیک چیست؟
هرگاه بتوانیم هوای اطرافمان را به طریقی ذخیره و فشرده نمائیم انرژی موجود در هوای فشرده می تواند کاری را برای ما انجام دهد که به آن پنوماتیک گفته می شود.
مزایای هوای فشرده: 1- هوابه اندازه کافی و بطور فراوان در اطراف ما وجود دارد.
2- هوای فشرده بی خطر و غیرقابل اشتعال و تا فشارهای بالا متراکم شده و به نقاط دیگر قابل انتقال می باشد.
3- هوای فشرده پاک و تمیز می باشد لذا می توان از آن در صنایع غذایی و دارویی و الکتریکی استفاده نمود.
4- برخلاف انرژی فسیلی هوای فشرده بعد از استفاده بدون تغییر به هوای اطراف برمی گردد.
5- قطعات ساختمان عناصر پنوماتیکی ساده و تعمیر آنها نیز ساده می باشد.
6- تغییرات درجه حرارت محیط در هوای فشرده هیچگونه تأثیری ندارد.
معایب هوای فشرده: 1- انرژی گرانقیمتی میباشد و برای بدست آوردن آن باید از سایر انرژی ها استفاده نمود.
2- زود از بین می رود.
3- سرعت زیاد آن معمولاً جزء معایب محسوب می گردد که برای کنترل آن باید از وسائل دیگر استفاده نمود که این خود هزینه را بالا می برد.
عناصر پنوماتیکی: عناصر پنوماتیکی به سه گروه تقسیم می شوند: 1- عناصر تولیدکننده و کنترل کننده هوا مانند کمپرسورها و و احد مراقبت 2- عناصر کارساز مانند سیلندرها، موتورها و ابزارها 3- عناصر زمان دهنده مانند شیرها « عناصرکارساز به عناصری گفته می شود که می تواند باری را تغییر مکان دهد و موجب دوران قسمتی از دستگاه شوند و یا بوسیله آن می توان قطعه ای را سفت و یا پرچکاری نمود که مهمترین آن سیلندر می باشد».
سیلندر:Cylinder سیلندر عنصری است که تولید حرکت خطی و یا دورانی می کند که تشکیل شده است از قسمتهای استوانه،سیلندر،میله پیستون، پیستون، سر وبدنه و ته بند- واشرهای آب بندی انواع سیلندرها: 1- سیلندر یک سوکننده 2- سیلندر دوسرکار دوکاره 3- سیلندر یکسر کار صفحه ای 4- سیلندر پرده ای یا دیافراگمی 5- سیلندر دوسرکاره دوسره 6- سیلندر دوبل 7- سیلندر ترکیبی 8- سیلندر کوبه 9- سیلندر دوران ساز 10- سیلندر بالشتکی شیرها Valves: شیرها عناصر اصلی پنوماتیکی هستند و وظیفه سدکردن و راه دادن و تغییر مسیر جریان هوا را بعهده دارند.
شیرها دارای سه مشخصه اصلی هستند که عبارتند از: 1- راههای شیر 2- ایستگاه های شیر 3- نوع تحریک و برگشت راه شیر: یعنی تعداد دهانه های ورودی و خروجی هوا ایستگاه های شیر: حالتهای شیر را نشان می دهد تحریک:عملی است که موجب تغییر حالت یک شیر می شود و انواع تحریک عبارت است از: تحریک دستی، پدالی، بادی، مغناطیسی، غلطکی برگشت آزاد برگشت: عملی است که موجب می شود شیر به حالت اول خود برگردد و انواع آن عبارت است از برگشت دستی، پدالی، بادی، مغناطیسی، فنری علامت اختصاری سیلندر: مدارهای پنوماتیکی مدار1: یک مدار ساده و اولیه پنوماتیک می باشد که از یک پیستون یک کاره برگشت فنری استفاده شده است ودر قسمت هدایت فرمان از یک شیر استفاده شده است ک با هدایت مسیرهای شیر جریان فشار برقرار شده و پیستون را به جلو حرکت می دهد.
«شیر شیری با سه حالت شیر و دو ایستگاه در مدار کار انجام می دهد» در این مدار تا زمانی که استارت فشار داده شود پیستون در همان حالت در عقب می م
دسته بندی | مکانیک |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 14 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 16 |
فرمت فایل : ورد
قسمتی از محتوی فایل
تعداد صفحات : 16 صفحه
قسمت اول با توجه به نفوذ روز افزون سیستم های هیدرولیکی در صنایع مختلف وجود پمپ هایی با توان و فشار های مختلف بیش از پیش مورد نیاز است .
پمپ به عنوان قلب سیستم هیدرولیک انرژی مکانیکی را که توسط موتورهای الکتریکی، احتراق داخلی و .
.
.
تامین می گردد به انرژی هیدرولیکی تبدیل می کند.
در واقع پمپ در یک سیکل هیدرولیکی یا نیوماتیکی انرژی سیال را افزایش می دهد تا در مکان مورد نیاز این انرژی افزوده به کار مطلوب تبدیل گردد.
فشار اتمسفر در اثر خلا نسبی بوجود آمده به خاطر عملکرد اجزای مکانیکی پمپ ، سیال را مجبور به حرکت به سمت مجرای ورودی آن نموده تا توسط پمپ به سایر قسمت های مدار هیدرولیک رانده شود.
حجم روغن پر فشار تحویل داده شده به مدار هیدرولیکی بستگی به ظرفیت پمپ و در نتیجه به حجم جابه جا شده سیال در هر دور و تعداد دور پمپ دارد.
ظرفیت پمپ با واحد گالن در دقیقه یا لیتر بر دقیقه بیان می شود.
نکته قابل توجه در در مکش سیال ارتفاع عمودی مجاز پمپ نسبت به سطح آزاد سیال می باشد ، در مورد روغن این ارتفاع نباید بیش از 10 متر باشد زیرا بر اثر بوجود آمدن خلا نسبی اگر ارتفاع بیش از 10 متر باشد روغن جوش آمده و بجای روغن مایع ، بخار روغن وارد پمپ شده و در کار سیکل اختلال بوجود خواهد آورد .
اما در مورد ارتفاع خروجی پمپ هیچ محدودیتی وجود ندارد و تنها توان پمپ است که می تواند آن رامعین کند.
پمپ ها در صنعت هیدرولیک به دو دسته کلی تقسیم می شوند : 1- پمپ ها با جا به جایی غیر مثبت ( پمپ های دینامیکی) 2- پمپ های با جابه جایی مثبت پمپ ها با جا به جایی غیر مثبت : توانایی مقاومت در فشار های بالا را ندارند و به ندرت در صنعت هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرند و معمولا به عنوان انتقال اولیه سیال از نقطه ای به نقطه دیگر بکار گرفته می شوند.
بطور کلی این پمپ ها برای سیستم های فشار پایین و جریان بالا که حداکثر ظرفیت فشاری آنها به 250psi تا3000si محدود می گردد مناسب است.
پمپ های گریز از مرکز (سانتریفوژ) و محوری نمونه کاربردی پمپ های با جابجایی غیر مثبت می باشد.
پمپ های با جابجایی مثبت : در این پمپ ها به ازای هر دور چرخش محور مقدار معینی از سیال به سمت خروجی فرستاده می شود و توانایی غلبه بر فشار خروجی و اصطکاک را دارد .
این پمپ ها مزیت های بسیاری نسبت به پمپ های با جابه جایی غیر مثبت دارند مانند مانند ابعاد کوچکتر ، بازده حجمی بالا ، انعطاف پذیری مناسب و توانایی کار در فشار های بالا ( حتی بیشتر از psi) پمپ ها با جابه جایی مثبت از نظر ساختمان : 1- پمپ های دنده ای 2 - پمپ های پره ای 3- پمپ های پیستونی پمپ ها با جابه جایی مثبت از نظر میزان جابه جایی : 1- پمپ ها با جا به جایی ثابت 2- پمپ های با جابه جایی متغییر در یک پمپ با جابه جایی ثابت (Fixed Displacement) میزان سیال پمپ شده به ازای هر یک دور چرخش محور ثابت است در صورتیکه در پمپ های با جابه جایی متغیر (Variable Displacement) مقدار فوق بواسطه تغییر در ارتباط بین اجزاء پمپ قابل کم یا زیاد کردن است.
به این پمپ ها ، پمپ ها ی دبی متغیر نیز می گویند.
باید بدانیم که پمپ ها ایجاد فشار نمی کنند بلکه تولید جریان می نم
دسته بندی | مکانیک |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 11 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 13 |
فرمت فایل : ورد
قسمتی از محتوی فایل
تعداد صفحات : 13 صفحه
بسمه تعالی پروژه مکانیک صنعتی موضوع: آبگرمکن های خورشیدی استاد: جناب آقای مهندس چاجی تهیه کننده: هادی عابدی زاده زمستان 84هدف: گرمادهی به آب بخش (سکتور): خانگی توضیح: عملکرد:عملکرد آب گرم کن های خورشیدی بستگی مطلق به شرایط آب و هوائی، نوع سیستم به کار رفته، طرز نصب و کارگذاری و همچنین به نوع استفاده از آب داغ دارد.
دفتر راهنمایی شرکت (SRCC) مقدار انرژی ذخیره شده در این روش را بین 37 تا 95 درصد اعلام کرده است.
مزایای مصرف کننده: هیچ هزینه ای در صورت طراحی و نصب صحیح متوجه مصرف کننده نخواهد بود.
مراحل و چگونگی پیشرفت: تنوع گوناگون و زیاد در طراحی انواع مختلف آب گرم کن های خورشیدی طی 20 سال گذشته زمینه تجارب بسیاری را برای شرکتها و نصب کننده هایی که در رقابت باقی مانده اند فراهم کرده است.
از آنجا که هزینه ابتدائی ساخت بالا می باشد، در نتیجه فاکتورهای اطمینان، عمر مفید دستگاه و احتیاج به نگهداری کمتر کلیدهای موفقیت یک آب گرم کن خورشیدی می باشند.
و در چند دهه اخیر طراحیهای بد و بدون کیفیت جای خود را به طراحیهای بهتر و زیباتر داده است.
هزینه ها: خرده هزینه های نسب یک آب گرم کن خورشیدی برای یک خانوار معمولا چیزی در حدود 1800 تا 2700 دلار خواهد بود.
باز پرداخت آسان هزینه ها بین 7 تا 12 سال به طول می انجامد.
ابزارآلات: تأسیسات (نصب): مهمترین قسمت یک سیستم آب گرم کن خورشیدی تانکهای ذخیره سازی و آینه های خورشیدی می باشند.
این آینه ها را معمولا بر روی پشت بام نصب می کنند.
آینه ها به دو دسته کلی تقسیم می شوند.
1) صفحات مسطح یا 2) آینه های یکپارچه ذخیره کننده.
ذخیره کننده ها می تواند بخشی از خود آینه، یا بخشی از گرم کننده های کمکی و یا یک تانک مجزا باشند.
در مناطق آب و هوای خنک تر که درجه حرارت به زیر صفر می رسد، یک روش حفاظتی در برابر انجماد مورد نیاز می باشد.
نگهداری و حفاظت: مقدار هزینه حفظ و نگهداری در یک سال بسته به نوع سیستم نصب شده بین 35 تا 75 دلار متغیر می باشد.
موارد حفاظتی: مزایایی پیشنهاد شده است یا در حال بررسی می باشند از جمله تخفیفاتی برای خریداری یک آب گرم کن خورشیدی.
پیامدهای زیست محیطی: استفاده از آب گرم کن های خورشیدی خانگی نتایجی چون کاهش استخراج و استفاده از آب گرم کن های با سوخت فسیلی، افزایش بازده انرژی و همچنین کاهش درخواست انرژی در پی دارد.
کاهش درخواست انرژی فوائد زیست محیطی همچون کاهش مصرف سوختهای گیاهی (فسیلی)، کاهش استخراج و بهره برداری از منابع طبیعی زنده و کاهش نیاز بهایجاد منابع طبیعی جدید دارد.
VII: هیترهای آبی خانگی خورشیدی: 1- توضیح: هیترهای آبی خانگی خورشیدی جمع کننده هایی (کالکتورهایی) در دو نوع هستند.
نوع بشقابی تخت و یا نوع ذخیره های جانبی.
ذخیره می تواند خود بخشی از کالکتور، هیتر متصل شونده و با یک تانک مجزا باشد.
پمپها اغلب به کار می روند تا جریان در حال کار را از طریق کالکتور منتقل کنند و به ذخیره باز گردانند.
تعدادی از سیستم ها از پانلهای فتوولکاییک که به پمپها نیروی می دهند استفاده می کنند.
این مسئله کاهش دهنده مصرف انرژی جانبی و کنترلها است.
نور خورشیدی که کالکتور
دسته بندی | مکانیک |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 94 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 16 |
فرمت فایل : ورد
قسمتی از محتوی فایل
تعداد صفحات : 16 صفحه
بسم الله الرحمن الرحیم موضوع پروژه فرآیندهای ماشین کاری غیرمرسوم (فرآیندهای الکتروشیمیایی و فرآیندهای حرارتی) استاد راهنما: جناب آقای مهندس عبادی تهیه و تنظیم: شادی مرادی فهرست مطالب آشنایی با فرآیندهای ماشین کاری غیر مرسوم ( مقدمه ) فرآیندهای الکتروشیمیایی – فرآیند ماشین کاری الکتروشیمیایی فرآیند مته کاری الکتروشیمیایی فرآیند سنگ زنی الکتروشیمیایی فرآیندهای حرارتی – فرآیند ماشین کاری با تخلیه الکتریکی فرآیند ماشین کاری با پرتو لیزری آشنایی با فرآیند های ماشین کاری غیرمرسوم آن دسته از فرآیندهای تولید که با تشکیل تراشه در اثر برش– فشار روی قطعه همراه هستند، اثرات نامطلوب و محدودیت های ماهوی دارند.
با اینکه غالباً تشکیل تراشه لازم است، لیکن فرآیندی پرهزینه ودشوار می باشد.
مقادیر زیادی انرژی صرف تولید محصول ناخواسته ای به نام تراشه می شود و انرژی وسرمایه بیشتری برای جابجایی، ازبین بردن یا احیای مجدد این تراشه ها مورد نیاز است.
مقادیر ناخواسته ای گرما و نیرو تولید می شود که مسائل اعوجاج و ترک های سطحی قطعه را به دنبال دارد.
نیروهای برشی موجب اشکالاتی در نگهداشتن قطعه کار شده وبرخی اوقات موجب اعوجاج آن می شوند و بالاخره محدودیت های مشخصی دررابطه با ظرافت قطعه تراشیدنی مطرح می شود.
بخاطرچنین محدودیتهای مشخص کننده ای، جای تعجب نیست که در سال های اخیر نیروی فکری و پژوهشی فراوانی صرف بوجود آمدن و پیشرفت فرآیندهایی برای جایگزینی فرآیندهای ماشین کاری متداول شده است.
فرآیندهای تولید غیرمرسوم (NTM ) نمونه ای از خانواده فرآیندهای متنوع تولید هستند که اساساً غیر مکانیکی بوده، هیچ گونه تراشه یا نقش روی سطح بوجود نمی آورند و غالباً در برگیرنده اشکال جدیدی از انرژی هستند.
فرآیندهای غیر مرسوم به چهار دسته اصلی تقسیم می شوند : 1) شیمیایی 2) الکتروشیمیایی 3) مکانیکی 4) حرارتی که ما در اینجا به اختصار فرآیندهای الکتروشیمیایی و حرارتی را مورد بررسی قرار می دهیم.
فرآیندهای الکتروشیمیایی ماشین کاری الکتروشیمیایی در ماشین کاری الکتروشیمیایی (ECM) از یک محلول آندی و یک الکتریک که سریعاً مصرف می شود، برای برداشتن فلز از سطح قطعه استفاده می شود.
این فرآیند اصولاً آبکاری معکوس است که در آن قطعه کار خام مثبت و ابزار قطب منفی هستند.
آندو کاتد هر دو باید هادی جریان برق باشند.
با پمپاژ کردن سریع الکترود از داخل یا در اطراف ابزار، محصولات ماشینکاری از محل دور شده و جذب صافی ها می شوند.
شکل حفره تصویر آیینه ای ابزار است.
این حفره بوسیله سرور مکانیزمی که شکاف بین الکترودها ( غالباً003/0 تا 03/0 اینچ) را کنترل می کند، شکل می گیرد.
سرعت ثابت تغذیه ابزار به طرف قطعه کار متناسب با محلول شیمیایی و نرخ آبکاری معکوس قطعه کار انتخاب می شود.
الکترولیت ها غالباً محلولهای نمک های معدنی، هادی خوب جریان برق مانند کلرید سدیم، کلریدپتاسیم یا نیترات پتاسیم هستند و در دمای تقریبی 90 تا 125 درجه فارنهایت با شدت جریان بین 50 تا 200 فوت بر ثانیه عمل می کنند.
غالباً ابزار ازجنس مس یا برنج و برخی اوقات فولاد زنگ نزن است.
نرخ برداشتن فلز تابع چگالی جریان است.
مقدا
دسته بندی | مکانیک |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 169 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 16 |
فرمت فایل : ورد
قسمتی از محتوی فایل
تعداد صفحات : 16 صفحه
مطلوبست رسم دیاگرام لنگرخمشی و نیروی برشی سیستم های نشان داده شده : (1-1) ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ (1-2) (1-3) ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ (1-4) (1-5) ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ (1-6) (1-7) ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ (1-8) (1-9) ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ (1-10) 2)یک کامیون به وزن روی یک کلک قرار دارد .
فرض کنید هر یک از چرخهای جلو وزن کامیون و هر یک از چرخهای عقب وزن کامیون را حمل می کنند .
این کلک دارای دو تیر طولی می باشد که به فاصله متر از یکدیگر قرار دارند و هر یک نصف وزن کامیون را تحمل می کنند .
این دو تیر طولی خود در روی دو دسته چوب به هم بسته شده که شناوری کلک را تامین می کنند تکیه دارند .
اگر فرض کنیم که نیروهای عکس العمل تکیه گاهی به صورت گسترده یکنواخت در روی سطح تماس وارد شوند .
مطلوبست رسم دیاگرام لنگر خمشی و نیروی برشی برای هر یک از تیرها .
3)تنش های موجود بر روی یک المانی از سطح مطابق شکل زیر می باشد مطلوبست : الف-تنش های اصلی و صفحات اصلی و نمایش تنش ها بر روی المان سطح ب-تنش برشی حداکثروضخامت مربوطه و تنش های قائم همراه با آن و نمایش تنش ها بر روی سطح المان ج-تنش های قائم و برشی بر روی صفحه ای که با افق زاویه می سازد .
د-نتایج بدست آورده از طریق محاسبه بر روی مومبر تشریح گردد .
الف) ب) ج) د) 4)حالتهای الف ، ب ، ج ، د سوال 3 را برای المانهای سطح شکلهای زیر محاسبه کنید .
الف) تنشهای قائمهمراهبرش ماکزیمم: