دسته بندی | مکانیک |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 47 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 87 |
فرمت فایل : ورد
قسمتی از محتوی فایل
تعداد صفحات : 87 صفحه
کاربردهای پنوماتیک و هیدرولیک در صنعت هدفها خواننده در پایان این فصل با موضوعات زیر اشنا می شود کاربردهای پنوماتیک و هیدرولیک در صنعت امکان ترکیب پنوماتیک و هیدرولیک با سایر فن اوریها در یک سیستم معین نحوه استفاده از دستگاههای توان سیالی برای راه اندازی کنترل و اندازه گیری در مجموعه ای از تجهیزات ماشین الات و کارخانه نحوه استفاده از دستگاههای توان سیالی در فرایندهایی که وجود ترتیباتی برای ایمنی و توقف اضطراری در ان الزامی است 1-1 کاربردهای صنعتی از دستگاههای پنوماتیکی و هیدرولیکی سالها در فرایندهای صنعتی استفاده شده است و به همین جهت این دستگاهها جای ثابتی را در صنعت مدرن به دست اورده اند .
پیشرفت مداوم فن اوری در زمینه استفاده از نیروی سیالات باعث توسعه و افزایش قابل ملاحظه آن در بسیاری از حوزه هایی شده است که تا کنون از نظر جذب فن پنوماتیک و هیدرولیک ناشناخته بوده اند .
بعضی از حوزه های مهم کاربرد این فن اوری عبارت اند از ک صنایع تولیدی به خصوص صنایع خودروسازی صنایع ماشین ابزار و صنایع تولید وسایل کار و لوازم خانگی صنایع فراوری مانند صنایع شیمیایی پتروشیمی غذایی نساجی کاغذ سازی و غیره صنایع حمل و نقل از جمله حمل و نقل دریایی و سازه های صنعتی متحرک صنایع تاسیساتی به ویژه صنعت گاز صنایع دفاعی جدیدترین حوزه های استفاده از این فن اوری در زمینه استخراج نفت و گاز از بستر دریا صنایع فضایی و هوانوردی و بهره برداری از نیروی هسته ای است .
1-2 فن آوریهای ترکیبی دستگاههای پنوماتیکی و هیدرویکی اغلب در ترکیب با سایر فن اوریها زا قبیل مکانیکی الکتریکی و الکترونیکی مجموعه ای کاملتر را تشکیل می دهند .
نمونه ای از این ترکیب را می توان در ساخت روبات مشاهده کرد .
علاوه بر این در صنایعی که ایمنی دستگاهها اهمیت ویژه ای دارد برای در اختیار داشتن امکانات گوناگون بهره برداری و کنترل و اندازه گیری فرایند معینی از مجموعه ای از فن اوریهایی استفاده می کنند که اساس فیزیکی متفاوتی دارند .
اهمیت استفاده از این روش در این است که خرابی یکی از سیستمها کل مجموعه را مختل نمی کند و بقیه دستگاهها به کار خود ادامه می دهند .
1-3 استفاده از دستگاههای توان سیالی دستگاههای توان سیالی در موارد زیر به کار گرفته می شوند 1- انجام کار با استفاده از دستگاهها و ماشین آلاتی که دارای حرکت خطی ، نوسانی و چرخشی هستند .
بعضی از شیوه های اماده سازی قطعات در صنعت عبارت اند از: گرفتن و نگه داشتن قطعه کار جابه جایی تنظیم موضع یابی و جا گذاری قطعه ردیف کردن قطعات الف ) کاربردهای عمومی موارد زیر را در بر می گیرد ک بسته بندی باردهی و تغذیه دستگاهها کنترل عبور و ریزش مواد انتقال موادچرخاندن قطعات دسته بندی انباشتن قطعات منگنه کاری ، و برجسته کاری شکل ب – بعضی از موارد عمومی ماشینکاری و اجزای کار عبارت اند از : سوراخکاری تراشکاری فرز کاری اره کشی و برشکاری پرداخت و صیقلکاری گرم کوبی و قالب زنی 2- کنترل دستگاه ها و فراینده ها از مجموعه های پنوماتیکی و هیدرولیکی می توان برای اگاهی از چگوگی عملکرد فرایند در هر لحظه و انتقال این اطلاعات به سیستم کنترل برای فرمان دهی مناسب استفاده کرد .
مثلا یک سوئیچ حدی می تواند نوبت حرکت یک سیستم کار انداز را احسا