فروشگاه بزرگ الماس

این فروشگاه اینترنتی آمادگی خود را جهت ارائه انواع فایل های الکترونیک، پروژه های مختلف دانشجویی و صنعتی، کتاب ها و جزوات و دانشگاهی اعلام کرده و در این زمینه فعالیت خود را آغاز کرده است

فروشگاه بزرگ الماس

این فروشگاه اینترنتی آمادگی خود را جهت ارائه انواع فایل های الکترونیک، پروژه های مختلف دانشجویی و صنعتی، کتاب ها و جزوات و دانشگاهی اعلام کرده و در این زمینه فعالیت خود را آغاز کرده است

کارآموزی تاریخچه شهرداری

در ابتدای گزارش به تفسیر اهداف این گزارش و نحوه ارائه مطالب در گزارش می پردازیم همانطور که می دانیک پروژه کارآموزی در رشته حسابداری ارائه شده وبرای تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی اخذ این واحد اجباری است صرف نظر از اجبار در گذراندن واحد، باید به این امر توجه نمود که فرصتی در اختیار دانشجویان قرار گرفته تا بتوانند با حضور در کارگاههای عمرانی، علاوه ب
دسته بندی گزارش کارآموزی و کارورزی
فرمت فایل doc
حجم فایل 1744 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 85
کارآموزی تاریخچه شهرداری

فروشنده فایل

کد کاربری 8044

مقدمه :

در ابتدای گزارش به تفسیر اهداف این گزارش و نحوه ارائه مطالب در گزارش می پردازیم. همانطور که می دانیک پروژه کارآموزی در رشته حسابداری ارائه شده وبرای تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی اخذ این واحد اجباری است. صرف نظر از اجبار در گذراندن واحد، باید به این امر توجه نمود که فرصتی در اختیار دانشجویان قرار گرفته تا بتوانند با حضور در کارگاههای عمرانی، علاوه بر هماهنگ کردن آموخته های تئوری با کارهای اجرایی، از تجربیات مهندسینی که چندین سال را در کارهای اجرایی گذرانده اند نیز استفاده کنند و حتی تجربه، موقعیت و امکان حضور در دیگر کارهای اجرایی را پس از فراغت از تحصیل به دست آورند.

در همین راستا آنچه در ادامه می آید حاصل حضور اینجانب در واحد عمرانی شهرداری می باشد. در جمع آوری و تکمیل این پروژه سعی بر این بوده تا علاوه بر ذکر مراحل کار، از تجربیات مهندسین شهرداری و نیز از اطلاعات دروس تئوری مانند : روشهای اجرای ساختمان، نقشه برداری و سایر دروس مربوطه استفاده شود. البته این گزارش قطعاً از ضعف ها، کاستی ها و حتی خطاهایی برخوردار خواهد بود که امیدوارم با راهنمایی های استاد ارجمند در کاهش این نواقص در ادامه فعالیت های اجرایی بکوشم.

محل کارآموزی و دامنه فعالیتها :

اینجانب دوره کارآموزی خود را در شهرداری ابهر گذراندم. شهرداری ابهر در زمینی در حدود 2000 مترمربع در بلوار خرمشهر شهر ابهر واقع شده است. شهرداری از بخش های مختلفی تشکیل شده که هر یک از این بخش ها وظایف خاصی را برعهده داشته و در مجموع همه ی این بخش ها زیرنظر شهردار فعالیت می کنند و خود شهردار نیز توسط اعضای شورای شهر انتخاب می شود.

دامنه ی فعالیتهای شهرداری مربوط به کارهای عمرانی و شهرسازی می باشد که توسط واحدهای مختلف از جمله : واحد عمرانی، واحد شهرسازی و ... انجام می شود.

پس از ارائه درخواست کارآموزی به بخش کارگزینی شهرداری، اینجانب به واحد عمرانی شهرداری و رئیس این واحد جناب آقای مهندس حقانی معرفی و مشغول به کار شدم.

دامنه فعالیتهای این واحد بیشتر مربوط به حوزه های شهری مانند : کانال کشی فاضلاب، اجرای آسفالت، اجرای فضاهای سبز، نظارت بر نحوه ی اجرای ساختمان هایی که کارفرمای آن شهرداری می باشد، پیاده کردن نقشه بر روی زمین و ... می باشد.

از اولین روزی که در دوره ی کارآموزی مشغول به کار شدم 2 پروژه ی اصلی در دست اقدام در این واحد وجود داشت که یکی مربوط به اجرای طرح پارک ، ترافیک و دیگری احداث محل آزمون پایه یک راهنمایی رانندگی بود. البته در طول دوران کارآموزی از پروژه های متعددی بازدید به عمل آمد که در ادامه شرح آنها خواهد آمد.

متره کردن نمازخانه شهرداری :

هدف :

متره کردن از روی کار برای تعیین سطح رنگ کاری شده و نوشتن صورت وضعیت قطعی در روز سه شنبه مورخ 18/1/88 به همراه مهندس ترکی برای مترکشی سطح رنگ آمیزی شده ی نمازخانه به محل اعزام شدیم و پس از حدود نیم ساعت و بازدید و مترکشی محل، مقدار کل سطح رنگ آمیزی شده تعیین شد. پس از به دست آمدن کل سطح، اعداد به دست آمده با اعدادی که پیمان کار طرح ارائه کرده بود مقایسه شد که تفاوت چندانی نداشت و لذا پس از بازگشت به دفتر شهرداری، اقدام به نوشتن صورت وضعیت نموده تا پس از تائید معاونت عمرانی، پرداخت مبلغ قرارداد انجام شود.

متره کردن سنگ فرش و موزائیک بهشت زهرا :

هدف :

متره و برآورد سطح موزائیک کاری شده

در روز یکشنبه مورخ 23/1/88 به محل موردنظر عزیمت کرده و پس از بازدید از محل عملیات مترکشی انجام و مقدار کل کار تعیین گردید.

بازدید از سوله ی شهرداری :

در روز دوشنبه مورخ 24/1/88 برای بازدید از سوله ی شهرداری که در حال احداث بود به محل موردنظر رفته و جزئیات اجرایی را بررسی کردیم. عملیات اجرای این سوله از اواخر پاییز 87 آغاز شده بود و در زمان بازدید پیمانکار در حال اجرای دیوارهای پیرامونی سوله بود. پس از بررسی سوله و بازدید از کف سازی، برای تعیین عمق کف سازی و نیز عمق شن ریزی انجام شده که مطابق نقشه های اجرایی می بایست در حدود cm 30 شن ریزی می شد، به پیمان کار دستور داده شد که در نقاط مختلف کف چاله هایی کنده شده (به عمق حدود 40 – 30 سانتی متر) و صحت اجرای نقشه تائید شود که پس از حفر چاله ها در 10 نقطه از کف و مشاهده ی عمق شن ریزی، صحت اجرای کف سازی تائید شد. پس از این مرحله از دیوارهای سوله بازدید به عمل آمد که در چندین مورد به علت خارج شدن دیوار از آکس ستون ها دستور تخریب داده شد که با مقاومت پیمان کار و بنا مواجه شدیم که پس از توضیحات لازم، قانع شده و مقرر گردید که دیوار چینی مطابق نقشه و در محل موردنظر اجرا شود.

پروژه احداث پارک ترافیک :

هدف :

پیاده کرده نقشه ی پارک آموزش ترافیک و اجرای آن

اولین پروژه ای که در شروع دوره ی کارآموزی اجرا کردیم، پروژه ی احداث پارک ترافیک بود. هدف از احداث این مکان آموزش قوانین راهنمایی و رانندگی برای کودکان بود. در روز یکشنبه مورخ 30/1/88 به همراه مهندس ترکی و امامیان به محل موردنظر که در انتهای پارک جنگلی قرار داشت رفتیم. ماموریت ما در آن روز پیاده کردن نقشه و تعیین حدود زمین موردنظر بود. برای پیاده کردن نقشه با استفاده از متر ابتدا ابعاد بیرونی نقشه را با روش سعی و خطا و متر کردن زمین به دست آوردیم. بعد از مدت حدود 2 ساعت و مترکشی های متوالی ابعاد بیرونی نقشه را به دست آورده و چهار گوشه ی زمین را میخ کوبی کردیم. سپس نوبت به پیدا کردن خیابان ها و میدان نقشه رسید. البته ذکر این نکته ضروری است که ابعاد پلان کوچک بوده و در حدود 50 × 60 متر بوده و نیازی به استفاده از دوربین نبود که این کار را کمی مشکل و طولانی می کرد. بعد از پیدا کردن گوشه های زمین، از یک گوشه شروع کرده و با استفاده از ابعاد نقشه، فاصله ی خیابان ها از یکدیگر و نیز عرض خیابان ها را تعیین کردیم. بعد از پیدا کردن ابعاد هر خیابان در روی زمین، با میخ کوبی محل موردنظر را مشخص کرده و خیابان های دیگر را نیز به همین ترتیب پیاده کردیم که این کار بیش از 3 روز به طول انجامید. برای پیاده کردن میدان دو قطرمیدان را در روی زمین مشخص کردیم سپس یک میخ فلزی داخل زمین کرده (در محل برخورد دو قطر که مرکز میدان می باشد) و یک ریسمان به آن بستیم.

سپس ریسمان را به اندازه شعاع دایره باز کرده و چوبی را به انتهای آن بستیم. به این ترتیب با حرکت دادن و کشیدن نخ و چوب دایره ای با شعاع موردنظر در روی زمین پیاده کردیم در مرحله ی بعدی برای مشخص شدن محدوده ی پارک ترافیک با استفاده از ریسمان کشی حول میخ های کوبیده شده در 4 گوشه ی زمین و نیز میخ هایی که در فاصله ی بین این نقاط کوبیده شده بود و ریختن گچ، محدوده ی اجرای عملیات خاکبرداری و زیرسازی مشخص شد. پس از خاکبرداری عملیات جدول گذاری آغاز شد. پس از چند روز و اتمام عملیات جدول گذاری، عملیات خاکریزی برای زیرسازی آغاز شد که البته به علت عدم توجه راننده ی کامیون حامل خاک، خاک های اضافی در محل انباشته شده بود که علاوه بر تعویق افتادن عملیات زیرسازی، باعث تخریب مقداری از جداول اجرا شده شد و برای برداشتن خاک های اضافی از یک دستگاه تراکتور استفاده شد تا خاک اضافی ریخته شده در مسیر خیابان ها را از محل خارج کند. پس از آماده شدن مسیرها، مقداری آب توسط دستگاه آب پاش بر روی خاک ها ریخته شد تا خاک برای تراکم بهتر آماده شود و به این ترتیب با غلطک زدن مسیر خیابان ها، عملیات آسفالت ریزی آغاز شد.

پروژه احداث تپه ی آزمون پایه یکم :

هدف :

اجرای محل مخصوص برای آزمون پایه یک در تپه های اطراف شهر

دومین پروژه ی مهمی که در دوران کارآموزی اجرا کردیم، احداث محل آزمون پایه یکم بود که بنا به درخواست اداره ی راهنمایی و رانندگی از شهرداری برای تعیین محل مناسب و تعیین شیب موردنیاز برای مسیر آزمون پایه یک در تاریخ 13/2/88 به محل اعزام شدیم. در روزهای اول هدف تعیین محدوده ی محل موردنظر بود که توسط سازمان جنگلها و مراتع در اختیار اداره راهنمایی و رانندگی قرار گرفته بود و از روی نقشه های تهیه شده اقدام به ریسمان کشی و گچ ریزی کردیم. برای پیدا کردن محل موردنظر ابتدا با استفاده از نقشه، فاصله ی زمین را از حریم مسیر جاده ای اصلی که به عنوان مبنای فاصله گذاری تعیین شده بود پیدا کرده و سپس با استقرار دوربین و استفاده ازشاخص و قرائت تارهای بالا و پایین فواصل موردنظر را تعیین کردیم. البته برای انجام این کار با مشکلاتی نیز برخورد کردیم از جمله حضور اهالی روستایی که در اطراف محل موردنظر بوده و نگران بودند که محل موردنظر از اراضی آنها عبور نکند که در چندین مورد درگیری لفظی بین اهالی و برخی از افراد نیز پیش آمد که البته در روزهای بعد بنا به درخواست شهرداری افرادی از طرف نیروی انتظامی برای جلوگیری از هرگونه به درگیری در محل حاضر شدند.

پس از تعیین حدود کلی زمین موردنظر، نوبت به تعیین محل اصلی آزمون طبق مشخصات فنی موردنظر راهنمایی و رانندگی بود. از جمله ی این مشخصات طول مناسب مسیر، شیب طولی مناسب شیب عرضی مناسب، عرض مسیرها و ... بود.

پس از بررسی چشمی نقاط مختلف زمین، محل مناسب که نسبت به بقیه نقاط دارای شرایط بهتری چه از لحاظ شیب مناسب و چه از لحاظ ملاحظات اقتصادی به علت کاهش هزینه های خاکبرداری و خاکریزی بود انتخاب شد. پس از تعیین محل، دوربین را در قسمت بلای تپه مستقر کردیم. به علت شیب زیاد تپه و محدودیت دوربین نیرو در طول مسیر از دو ایستگاه استفاده کردیم. در مرحله ی اول دوربین را در بالای تپه مستقر کرده و ارتفاع متناظر با این نقطه را صفر درنظر گرفتیم. سپس شاخص را در فاصله ی حدود m 15 قرار دادیم و ارتفاع آن نقطه را نسبت به ایستگاه اول به دست آوردیم. سپس شتخص را در فاصله ی 25 متری از ایستگاه اول قرار داده و ارتفاع را قرائت کردیم و در مرحله ی بعدی شاخص رادر فاصله ی 40 متری از ایستگاه اول قرار دادیم. در 20 متر انتهایی خط دید دوربین بالاتر از شاخص قرار می گرفت که با جا به جایی دوربین از ایستگاه اول و قراردادن آن در فاصله ی 40 متری از ایستگاه اول ( که ارتفاع این نقطه را برداشت کرده بودیم) مشکل حل شد و ارتفاع نقطه ی انتهایی مسیر نیز قرائت گردید. البته در هر مرحله محل نقطه ی موردنظر با استفاده از میخ های چوبی میخ کوبی شد. سپس به فاصله ی 33 متر از محل ایستگاه اول به سمت چپ حرکت کرده و دوربین را در آن نقطه مستقر کردیم تا مراحل گفته شده را در مسیر رفت نیز تکرار کنیم. پس از تعیین ارتفاع نقاط در هر دو مسیر با استفاده از رابطه ی فیثاغورث و با داشتن طول مسیر، شیب کلی راه در دو مسیر را به دست آوردیم که در مسیر رفت شیب تقریباً برابر 12 درصد که مطابق با معیار داده شده برای شیب طولی مسیر از سوی راهنمایی و رانندگی بود، به دست آمد ولی در مسیر برگشت مقدار شیب حدود 10 درصد به دست آمد. بنابراین با بدست آمدن شیب های طولی نسبتاً مناسب در دو مسیر، محل پروژه تثبیت شد. در روز بعد اقدام به تعیین عرض و طول مسیرها کردیم. به طوری که از ایستگاه مبنا که برای تعیین ارتفاع استفاده کرده بودیم، شروع کرده و با متر عرض مسیرها را که طبق مشخصات فنی برابر 15 متر درنظر گرفته شده بود تعیین کردیم. سپس با استفاده از شاخص و مستقر کردن دوربین در فاصله ی 5/7 متری از ایستگاه اول و در امتداد این ایستگاه راستای بیرونی محور جاده را تعیین کردیم و به همین ترتیب راستای داخلی جاده و همچنین راستای داخلی و بیرونی مسیر در سمت دیگر را نیز تعیین کرده و مسیر را میخ کوبی کردیم. حال طبق نقشه ی داده شده ومیخ کوبی ها دستورات لازم را به کارگرها دادیم تا محل را گچ ریزی و برای اجرای زیرسازی آماده کنند.

پس از گذشت چند روز، دوباره به محل اعزام شده تا شیب نمایی قسمت برگشت مسیر که کمتر از حد مجاز بود را به طور دقیق تعیین کرده و مقدار حجم عملیات خاکی برای به دست آمدن شیب مناسب را تعیین کنیم. باردیگر دوربین را مستقر کرده و این بار شیب مسیر را در فواصل کوتاه تعیین کردیم. در 15 متر اول شیب مناسب بود ولی در قسمت بعدی شیب کمی کمتر می شد که پس از محاسبه ی شیب و اختلاف ارتفاع موردنیاز تعیین شد که از فاصله ی 15 متری ایستگاه تا انتهای مسیر، به اندازه ی cm 75 اختلاف توسط خاکبرداری ایجاد شود تا شیب مناسب اجرا گردد. شیب عرضی جاده نیز با روشی مشابه تعیین گردید. پس از تعیین مقدار خاکبرداری و درخواست از اداره ی موتوری شهرداری یک دستگاه لودر به محل اعزام و عملیات خاکبرداری آغاز شد.

پس از خاکبرداری، از سوی شهرداری ماشین آب پاش به محل اعزام شد تا مسیر آب پاشی شده و برای تراکم آماده شود. پس از آب پاشی کامل مسیر، با استفاده از یک دستگاه غلطک خاک به تراکم مناسب رسد. عملیات زیرسازی مسیر توسط اداره ی راه سازی انجام و مسیر برای ریختن آسفالت آماده شد.

پیاده کردن نقشه و گودبرداری سالن اجتماعات شهرداری :

قبل از شروع هر نوع عملیات ساختمانی باید زمین محل ساختمان بازدید شده و دسترسی های محل به خیابان های اطراف و خیابان اصلی مورد بررسی قرار گیرد. در این بررسی ها باید دقت شود تا مشکلی از لحاظ ورود و یا خروج ماشین آلات نداشته باشیم و ضمناً جای کافی برای مصالح موردنیاز فراهم باشد. پس از بازدید محل و تعیین هندسه ی زمین و زوایای آن نوبت به پیاده کردن نقشه بر روی زمین می شود. منظور از پیاده کردن نقشه، انتقال ساختمان از روی کاغذ بر روی زمین مطابق با مقیاس داده شده در نقشه می باشد که به وسیله ی وسایل خاص انجام می گیرد به طوری که محدوده ی ساختمان، محل دقیق پی ها و ستون ها در روی زمین مشخص می گردد. باید دقت داشت که این مرحله یکی از مهمترین مراحل ساخت یک پروژه ی ساختمانی می باشد که کوچکترین اشتباهات باعث ایجاد خطاهای بزرگ می شود از جمله ی این خطاها :

تراز نبودن ستون ها، تغییر آکس ستون ها و به هم خوردن ابعاد تیرها و ... می باشد که در صورت نیاز باید نسبت به تخریب ساختمان اقدام کرد.

در پیاده کردن نقشه از 2روش استفاده می شود :

1 ) استفاده از دوربین های نقشه برداری (نیوو، تئودولیت، total و ... ) که بیشتر در ساختمان های بزرگ با اهمیت زیاد مورد استفاده قرار می گیرد ؛

2 ) استفاده از مترو و ریسمان بنایی که در کارهای ساختمانی معمولی مورد استفاده قرار می گیرد.

چون ساختمان موردنظر از نوع ساختمان های معمولی بود، از ریسمان و متر برای تعیین ابعاد زمین استفاده شد به این ترتیب که ابتدا محل کلی ساختمان موردنظر تعیین شد. سپس با توجه به نقشه و بنچ مارک ( که معمولاً سطح بالای جدول جوی فاضلاب می باشد) و همچنین فاصله ی بر ساختمان از حریم راه اصلی، امتداد یکی از ابعاد ساختمان را با متر تعیین و گچ ریزی کردیم. سپس با استفاده از متر محورهای عمود بر امتداد تعیین شده را مشخص کرده و گچ ریزی کردیم. برای این کار فواصل 3 متر، 7 متر و 12 متر را روی متر تعیین کرده و توسط 3 نفر زاویه ی قائمه را طوری ایجاد می کنیم که یک نفر ابتدای متر و نیز نقطه ی 12 متری را در دست گرفته، نفر دوم نقطه ی 3 متری را در دست گرفته و نفر سوم نقطه ی 7متری را در دست می گیرد که به این ترتیب یک مثلث قائم الزاویه تشکیل می شود که اگر امتداد ضلع 3 متری مثلث در امتداد محور گچ ریزی شده قرار گیرد امتداد ضلع 4 متری، محور قائم بر امتداد اولیه را مشخص می کند. پس از تعیین دو امتداد عمود بر محور اولیه محور انتهایی که به موازات محور اولیه می باشد را تعیین کرده و گچ ریزی می کنیم به این ترتیب ابعاد کلی زمین تعیین شد. پس از تعیین حدود کلی زمین، در روزهای بعد اقدام به خاکبرداری محل موردنظر کردیم. برای تعیین عمق خاکبرداری با توجه به تراز نقشه و کدهای ارتفاعی داده شده در نقشه، می بایست در حدود 4 متر از تراز گودبرداری می شد. برای این کار یک شاخص مشخص کرده (در نزدیکی محل زمین پروژه) و به راننده ی لودر گفته شد که از این شاخص به اندازۀ 4 متر می بایست گوبرداری شود. برای خارج کردن خاک از محل گودبرداری و حمل آن به خارج کارگاه از سطح شیب دار استفاده شد که پس از اتمام کار این سطح توسط کارگیر برداشته شد.

بررسی مشکلات فنی و مسایل مبتلا به پروژه در مدت کارآموزی :

در طول دوران کارآموزی، با توجه به مدیریت مناسب سرپرست واحد عمرانی، با مشکل خاصی از نظر فنی مواجه نشدیم. بیشتر مشکلات پروژه های واحد عمرانی مربوط به مسائل غیرفنی بود که یکی از این مشکلات نبود اتومبیل اختصاصی برای واحد عمرانی بود که با توجه به ماهیت این واحد و بازدیدهای مکرر، نیاز به وسیله ی نقلیه ی اختصاصی احساس می شد به طوریکه در بعضی روزها، به علت نبود اتومبیل بازدید از پروژه ها برای چند روز به تعویق می افتاد.

تاریخچه شهرداری:

هدف از تاسیس بلدیه شهرداری در قانون تامین منافع شهرها و رفع نیازهای شهر نشینان اعلام شد. در این قانون تشکیل انجمن بلدیه انجمن شهر، پیش بینی شده بود که اعضای آن را مردم انتخاب می کردند . البته مطابق این قانون رای داشته اند. چون قرن از نخست وزیری مصدق، اصلاح قانون شهرداری ها در مجلس سنا مطرح بود قرار نشد همین طرح مورد بررسی قرار گیرد براساس آن قانون شهرداری تنظیم شود این قانون پس از طرح در مجلس و تصویب آن در تاریخ یازدهم آبان ماه 1331 به تایید گسترده مصدق رسید. قانون شهرداری ها در 90 ماده تنظیم در قیاس با قانون 1328 اختیارات اعضای انجمن های شهری در این قانون بیشتر شد. انجمن شهرها و یا به قید امروزی شورای شهر از زمان کروینی اولین قانون برای آن یعنی 1287 تا 1384 تحولات متعددی را پشت سر گذاشت توانست چون هدف از تشکیل انجمن های شهر یا شورای شهر افزایش مشارکت شهروندان و اداره بهتر و کیفی شهر بوده، بنابراین جای یک سوال باقی است، با توجه به این فاصله زمانی طی تاریخ تدوین شهرداری ها و شوراها آیا هدف های این قانون در زمینه تشکیل شوراها شهروندان محقق شده یا نه آنچه در پی می آید بررسی قانون شهرداری ها و انجمن های شهری شوراهای شهر از این منظر است.

طی این نوشتار قانون شهرداری ها و شوراهای شهر براساس تقسیم بدی تاریخی دوره های مختلف به ترتیب ذیل مورد برسی قرار می گیرد.

1 ) 1385 تا 1304 دوره مشروعیت:

با پیروزی مشروطیت در سال 1285 شمسی مشکلات متعددی که در اداره امور شهرها در زمینه هایی مانند بهداشت داشت نمایندگان مجلس او درصد و تدوین قانونی برای اداره امور شهرها برآمدند . که این عدل به تدوین، اولین قانون شهرداریها با عنوان «قانون بلدیه» در تاریخ 19 خرداد 1286 شمسی انجامید. این قانون در 108 ماده به تصویب نمایندگان مجلس رسید.

هدف از تاسیس بلدیه شهرداری در این قانون تامین منافع شهرها و رفع نیازهای شهرنشینان اعلام شد. در این قانون تشکیل انجمن بلدلیه انجام شهر، پیش بینی شده بود که اعضای آن را مردم انتخاب می کردند. البته مطابق این قانون زنان حق رای نداشته اند.

انجمن بلدیه دارای اختیارات گسترده ای در امور شهری بود. ریاست اداره بلدیه بر عهده رئیس انجمن بلدیه بود که از میان اعضای انجمن بلدیه بالا اکثریت آرا اتاب می شد و عنوان کلانتر بود که معاون شهردار با تدوین این قانون برای اولین بار مردم توانستند در انتخاب اعضای انجمن بلدیه شرکت کنند و فاتحان آنها از امتیازات وسیعی در بلدیه شهرداری برخوردار شوند با وجود آنکه انجمن های بلدیی اقداماتی را در سطح شهرها انجام دارند ولیکن در عدل تشکیل اداره بلدیه و انجمن به صورت قانونی با مشکلات متعددی رو به رو شد. با توجه به شرایط نا مناسب سیاسی بعد از پیروزی مشروطیت و چالشها و تقابل های دولت و مشروطه خواهان بر سر مسائل مختلف اقدامات اصلاحی بلدیه تحت تاثیر این عوامل قرار گرفت. در درآمدهای مالی بلدیه و ضعف عملکرد کنار این عوامل کمبود بودجه و اعضای انجمن های بلدی در کاهش کارایی آن موثر بود، به نوعی با توجه به شرایط و فضای سیاسی کشور در اوایل مشروطیت حمایت جدی از تشکیل یک بلدیه قانونی انجام نگرفت. تاثیر گذاری این عوامل به جدی بود که با وجود تلاش های صورت گرفته بلدیه به مفهوم قانونی در اوایل مشروطیت را نگرفت چنان که در مورد تهران با گذشت حدود دو سال از تدوین بلدیه اداره بلدیه، ریاست بلدیه خلیل شهری آب رسانی وجود خان اعلم الدوله ثقفی در سال 1328 قمری 1289 شمسی به تدریج شکل منظم و قانونی به خود گرفت.

با وجود اقداماتی که ب عهده بلدیه انجام گرفت ضعف های آشکاری در کار آنها وجود داشت چنان که این مسئله موجب اعتراض نمایندگان مجلس شد. زیرا در میان اعضای انجمن بلدیه افراد سنت گرا و کسانی که با محتوای قانون به طور دقیق آشنا نبودند وجود داشت و چون نظارت قانونی و مستمری بر کار آنها وجود نداشت موجب خود سری هایی در کار اعضای بلیدیه شد.

بنابراین دلایل نمایندگان مجلس مرحدود اصلاح قانون برآمدند. در این راستا در9 رمضان 1329 قمری 1290 شمسی با پیشنهاد دولت مبنی بر انفضال انجمن بلدی موافقت کردند. این موضوع به معنای نسخ قانون بلدیه نبود بلکه برای اصلاح قانون بلدیه و افزایش میزان کارایی انجمن های بلدی چنین تصمیمی گرفته شد. اداره بلدیه همچنان براساس قانون به کار خود ادامه با وجود اینکه دولت سعی کرد بلدیه را به خود وابسته کند ولیکن این کار تاکودتای 1299 علمی نشد.

پس از کودتای 1299 ورودی کار آمدن دولت سیدضیا الدین طباطبایی و تسلط دولت بر تمامی امور، نخست وزیر برای رسیدن به اهدافش تصمیم گرفت نهادهای مستقلی در سال 1300 شمسی اداره بلدیه وابسته به دولت شد. و بدین سان تحولات آن تحت تاثیر تحصیلات «قدرت سیاسی» قرار گرفت. براساس فی نظامنامه ریاست تشکیلات بلدیه زیر نظر ریاست وزرا قرار گرفت و نخست وزیر از طرف خود کیفی را برای اداره بلدیه تعیین کرد.

2 ) 1304 تا 1320 دوره پهلوی :

اول با روی کار آمدن رضا شاه روز در تمرکز گرایی دولت با شدت بیشتری دنبال شد و از همین رو دولت در 30 اردیبهشت 1309 قانون جدیدی برای تشکیلات بلدیه تصویب کرد فن قانون به منظور رفع مشکلات مالی دولت در زمینه امور شهری تدوین شده بود. و نحوه دریافت عوارض و مالیات ها را برای دولت مشخص و راحت کرده بود با وجود این که مطابق این قانون تشکیل انجمن بلدیه پیش بینی شده بود ولیکن نظامنامه انجمن های بلدی طوری تدوین شده بود که دست دولت در نحوه اداره آن آزاد بوده و براساس اهداف دولت کار می کرده است. چنان که نحوه انتخاب اعضای انجمن بلدیه به صورت دو مرحله ای بود و یعنی در مرحله اول مردم تعدادی از اعضای انجمن بلدیه را انتخاب می کردند.

و در مرحله بعد وزارت داخله وزارت کشور از میان برگزیدگان مردم تعدادی را به عنوان اعضای انجمن بلدیه انتخاب می کرد.

3 ) 1320 تا 1357 دوره پهلوی :

دوم با روی کار آمدن محمدرضا شاه همچنان روال کار شهرداری به همان شکل بالغ تا 1328 ادامه یافت. به دلیل مشکلاتی که در سطح شهرها وجود داشت و اینکه مردم نقش چند تنی در امور شهری نداشتند دولت تصمیم گرفت مجدداً انجمن های شهری را فعال کند ولیکن به تشکیل انجمن ها ی شهری ا یک دیدگاه قدرت گرایانه و از بالا نگاه می شد و هدف این بود در عین اینکه انجمن های شهری تشکیل می داد قدرت دولت هم تثبیت می شود.

به همین دلیل در این قانون قدرت زیادی به انجمن های شهری و شهرداری داده نشد و عملاً ویژگی های یک نظام تمرکز گرا در قانون لحاظ شده بود. نمونه بارز این قضیه نحوه انتخاب شهردار بود. انجمن سه نفر را به عنوان شهرداری به وسیله فرمانداری به وزارت کشور پیشنهاد می کرد. و وزارت کشور یکی از آنان را به عنوان شهر دار تعیین می کرد. در این قانون نظام دو گانه انتخاب اعضا انجمن های شهری که در دوره رضا شاه مرسوم بود حذف شد و در یک مرحله اعضای انجمن انتخاب می شدند با روی کار آمدن دولتازرم آرا در سال 1329 تغییراتی در نگرش دولت نسبت به شهرداری و انجمن های شهری ایجاد شد. دولت سعی کرد با تدوین، قانون جدیدی برای شهرداری ها انجمن های شهری را براساس اهداف دولت تشکیل دهد. در صورت تصویب و اجرایی شدن این قانون انجمن شهری سابق منحل می شدند. و انجمن های جدیدی با اختیارات وسیعی در حد یک ایالت خود مختار تشکیل می شدند.

چنان که مطابق قانون شهرداری های 1329 انجمن های شهری داری اختیارات وسیعی مانند عقد قراردادهای سیاسی، نظامی و بازرگانی و غیره با کشورهای خارجی ، اجازه استخراج معادن جانور طلا و نفت با همکاری شرکت های خارجی و غیره بود.

طرح چنین کانونی از سوی دولت رزم آرا که در زمان وی آزادی های سیاسی در حد محدود می بوده به عنوان یک تضاد و آشکار با ایده های کاری وی به حساب می آید چنان که در هنگام طرح این قانون در مجلس اقلیت اعضای جبهه ملی ایران اعتراضات را نسبت به طرح چنین لایحه ای از سوی دولت کرد.

مدل بزرگ دنیا، می خواهند ایران، وطن عزیز ما را با تصویب این ماده به روال خود مختاری تقسیم وبلدر قسمت های مورد احتیاجی را تحریک به عدم اطاعت و خود سری کنند و آنها را به اندازه ای تقویت کنند که به درجه ای برسند که هر چه می خواهند از آنها استفاده کنند. در سال 1334 مجدّداً قانونی در مورد شهرداری با عنوان «قانون شهرداری 1334» در ماده 95 تدوین شد که با تغییرات محدودی شبیه همان قانون 1331 دوره و کنترل مصدق است.

البته در مقایسه با وظایف انجمن شهر دوره دکتر مصدق دیدگاه این دوره نسبت به تشکیل انجمن اقتدار گرایانه است زیرا در قانون 1331 یکی از وظایف انجمن بلدیه اظهار نظر را جمع به موضوعاتی که از طرف مقامات دولتی ارجاع می شده بود ولی در این قانون این مورد حذف شد و مشخص می شود که بیشتر هدف از تدوین این قانون تقویت جایگاه برنامه ریزی های دولت در شهر بوده تا افزایش مشارکت مردمی چون سیر بعدی شکل گیری انجمن شهر بیان گرایی موضوع انتشار در سال 1345 ا تغییراتی در قانون شهرداری ها تصمیم گرفته شد انجمن های شهری تشکیل شود.

براساس این قانون انجمن شهر شهردار را به جای چهار سال به مدت دو سال انتخاب می کرد در مهرماه 1347 انتخابات انجمن های شهری در تهران و شهرستان ها به صورت غیر متمرکز و دو مرحله ای برگزار شد. ابتدا انتخابات 131 شهر بزرگ که بیش از سیزده هزار نفر جمعیت داشتند برگزار شد و بقیه شهرها به تاریخ دیگری موکول شد. با وجود این که انجمن های شهر تشکیل نشد ولی چون با دیدگاهی تمرکز گرا و از بالا به تشکیل آنها نگاه می شد انجمن شهر در خیلی از تصمیمات تابع دولت مرکزی بود.

پیروزی و انقلاب اسلامی در 22 بهمن 1357 بیشتر از آنکه بحث بر سر تقلید قانون شهرداریها باشد بحث بر سر تدوینی قانونی برای تشکیل شوراها بود که طی آن ساختار شهر داری هم متحول طی شد. یکی از مباحث عمده ای که در اوایل انقلاب مطرح بود تشکیل شورای شهر و شکل گیری نظام شورایی بود.

هدف و چگونگی تشکیل شهرداری :

شهرداری سازمانی است مردمی که اداره شهرستان ابهر را به عهده دارد. مسئولیت اداره این سازمان با شهردار است که پیش از این با حکم وزیر کشور ایران منصوب می گردید و در حدود سال 1307 به وجود آمد و هدف اصلی تاسیس آن حفظ منافع شهرها و ایفای حوائج اهالی شهر نشین بود. ریاست آن را رئیس انجمن بلدیه که در زمان عنوان شهردار کلانتر داشت عهده دار بود. طبق قانون شهرداری در هر عمل که در طبیعت آن حداقل به پنج هزار بالغ شهرداری تاسیس می گردد. که شهردار فعلی آقای حسن کرامتی است و قبلاً آقایان منصور حقانی و شاپور اعلای مقدم.

وظایف شهرداری:

1 ) ایجاد خیابان ها و کوچه ها و میدانها و باغهای عمومی و مجاری آب و توسعه معابر در حدود قوانین موجود؛

2 ) تنظیف و نگهداری و تسطیح معابر و انصار عمومی و مجازی آنها و فاضلاب و تصفیه قنوات مربوطه به شهر تامین آرا و روشنایی به امسال می کند؛

3 ) جلوگیری از سد رو بر و اشتغال پیاده روها و استفاده غیر مجاز آنها و میدانها و پارکها و باغهای عمومی برای کسب؛

4 ) تهیه آب مشروب شهرها و تامین و مسائل توزیع وضع مقررات مربوطه به آن و تعیین نرخ آب در شهرها؛

5 ) تهیه محلهایی برای تخلیه زباله و تفاله و فضولات ساختمان و مواد رسوبی فاضلابها و نظایر آنها؛

6 ) مراقبت و اهتمام کامل در نصب برگه قیمت بر روی اجناس و اجرای تصمیمات انجمن نسبت به ارزیابی و فراوانی خواروبار مواد مورد احتیاج عمومی و جلوگیری از فروش اجناس فاسد و معدوم نمودن آنها؛

7 ) مراقبت در امور بهداشت ساکنین شهر و تشریک مساعی، موسسات وزارت بهداری در ابکه کوبی و تلقیح واکسن و غیره برای جلوگیر از اعراض ساریه؛

8 ) جلوگیری از گیرای و واداشتتن گرایان به کار و آموزش و توسعه عمومی و غیره؛

9 ) تهیه وسائل درجه امکانات برای تاسیس موسسات فرهنگی و بهداشتی و تفاوتی مانند بنگاه حمایت مادران و نوا خانه.

پرورشگاه و درمانگاه و بیمارستان و شیر خوارگاه و تیمارستان و کتابخانه و کلاسهای با مبارزه با بی سوادی و کودستان و باغ کودکان و امکان آن و همچنین کمک به این قبیل موسسات و مساعدت عالی به انجمن تربیت بدنی و پیشاهنگی و کمک به انجمن های خانه و مدرسه و اردوی کار شهرداری در این قبیل موارد و همچنین در مورد موزه ها و خانه های فرهنگی و زندان ؛

10 ) حفظ و اداره کردن دارایی منقول و غیر منقول شهرداری وا اقامه دعوی بر اشخاص و دفاع از دعا وی اشخاص علیه شهرداری؛

11 ) انجام مداخلات شهرداری اعلم از خرید و فروش منقول و غیر منقول و مقاطعه و اجاره و استیجاره پس از تصویب انجمن شهر با رعایت صلاح و صرفه و مقررات آیین نامه مالی شهرداریها؛

12 ) نظارت و مراقبت در صحت افران و مقیاس ها.

13 ) تهیه آمار مربوط به امور شهر و موالید و متوفیات؛

14 ) ایجاد غسالخانه و گورستان و تهیه وسائل حمل اموات و مراقبت در انتظام امور آنها؛

15 ) تهیه مقررات صنفی و پیشنهاد آنها به انجمن شهر و مراقبت در امور صحی اصناف و پیشه کار؛

16 ) تهیه و تعیین میدانهای عمومی برای خرید و فروش و توقف و رابط تولید و غیره؛

17 ) تهیه و تدوین آیین نامه برای فراوانی و مرغوبیت و حسن اداره فروش گوشت و نان شهر نان شهر و اجرای آن پس از تصویب انجمن شهر؛

18 ) جلوگیری از ایجاد و تاسیس کلیه اماکن که به نحوی از انحاء موجب بروز مزاحمت برای ساکنین یا مخالف اصول بهداشت در شهرهاست، شهرداری مکلف است از تاسیس کارخانه ها به کارگاه ها ، گاراهای عمومی و تعمیر گاه های و دکانها و همچنین مراکزی که مواد محقنه ای می سازد و اصطبل چهاربایان و مراکز دامداری و به طور کلی تمام مشاغل و کسب هایی که ایجاد مزاحمت و سرو صدا کند یا تولید و یا عفونت و یا تجدید حشرات و جانوران نماید جلوگیری کند و در تخریب کوره های آجر و گچ و آهکی ریزی و خزینه گرمابه های عمومی که مخالف بهداشت است اقدام نماید و با نظارت و مراقبت در وضع دودکشهای اماکن و کارخانه ها و سائل نقلیه که کارکردن آنها دود ایجاد می کند از آلود شدن هوای شهر جلوگیری نماید. .

19 ) صدور پروانه برای کلیه ساختمانهایی که در شهر ایجاد می شود.

20 ) تشریک مساعی با فرهنگ در حفظ ابنیه و آثار باستانی و ساختمانهای عمومی و مساجد و غیره؛

21 ) ساختن خیابانها و آسفالت کردن واره روها پیاده روها و معابرو کوچه های عمومی و انهار و جدولهای طرفین از سنگ آسفالت و امثال آنها؛

2 ) صدور پروانه کسب برای اصناف و پیشه وران، کلیه اصناف و پیشه وران مکلفند برای کسب خود از شهرداری حمل پروانه کسب دریافت دارند.

23 ) وضع مقرارت خاصی برای نامگذاری معابر و نصب نام آنها و شماره گذاری امکان و نصب تابلوی الصاق اعلانات و بهره برداری و محو کردن آگهی ها از محل غیر مجاز و ه گونه اقداماتی که در حفظ نظافت و زیبایی شهر موثر باشد.

24 ) پیشنهاد برقرار ی یا الغاء عوارض شهر و همچنین تغییر نوع و میزان عوارض اعم از کالاهای واردتی و صادراتی کشور و محصولات داخلی و غیره؛

طبقه بندی واحدهای سازمانی :

هر چند در رابطه با طبقه بندی واحدهای سازمانی در قانون شهرداریها و آیین نامه های مربوط به دستوالعمل خاصی اشاره شده است. معذالک در اغلب شهرداریها به منظور تقسیم کار و تسهیل در انجام وظایف محوله بر حسب حجم فعالیت عملیات اقدام به ایجاد واحدهای اجرائی وابسته می گردد. نمونه این واحدهای اجرایی در شهرداری ابهر به شرح زیر است:

1 ) حوزه مدیریت؛

2 ) سازمان نوسازی شهر ابهر؛

3 ) اداره راهنمایی و رانندگی؛

4 ) واحدهای ستاری؛

5 ) سازمان خدمات کامپیوتری؛

6 ) دفتر فنی،

7 ) سازمان بازنشستگی؛

8 ) اداره کل درآمد، امور درآمد نوسازی؛

9 ) سازمان بهشت زهرا؛

10 ) سازمان پارکها؛

11 ) سازمان سرد خانه و کشتارگاه؛

12 ) ادراه خدمات اجتماعی و درمانی،

13 ) اداره کل رسیدگی به تخلفات ساختمانی،

14 ) دبیر شورای نظارت ب گسترده شهر ابهر؛

15 ) اداره کل شهرسازی؛

16 ) سازمان ترافیک؛

17 ) سازمان پایانه و ترافیک؛

18 ) سازمان تاکسیرانی شهر ابهر؛

19 ) زیبا سازی شهر ابهر؛

20 ) اداره کل امانی،

21 ) سازمان آتش نشانی،

22 ) سازمان خدمات موتور؛

23 ) اداره کل کودگیاهی،

طبقه بندی درآمد و سایر منابع تامین اعتبار:

1 ) سهمیه شهرداری از پرداختهای وزارت کشور؛

2 ) عوارض جایگزینی دروازه ای؛

3 ) عوارض متفرقه که بوسیله وزارت کشور جمع آوری و بین شهرداریهای و توزیع می شود،

4 ) مواد نفتی؛

5 ) سهم شهرداری از مالیات بر درآمد؛

6 ) عوارض قند و شکر انحصاری؛

7 ) عوارض اسناد زمینی؛

8 ) عوارض گمرکی و حق هوایی،

9 ) سایر عوارض توام با مالیات؛

10 ) عوارض بر ساختمانها و اراضی؛

11 ) عوارض نوسازی؛

12 ) عوارض بقایای سطح شهر و ساختمانها و اراضی؛

13 ) حق مرغوبیت،

14 ) سایر عوارض وصولی ؛

15 ) عوارض بر ارتباطات و حمل و نقل؛

16 ) عوارض اتومبیل؛

17 ) عوارض بر سایر وسائل نقلیه؛

18 ) عوارض بلیط مسافرت؛

19 ) عوارض گذرنامه؛

20 ) عوارض تلفن؛

21 ) سایر عوارض بر ارتباطات و حمل و نقل؛

22 ) عوارض بر پروانه کسب و فروش و تفریحات؛

23 ) عوارض سینما و نمایش؛

24 ) عوارض پیشه وران و حق صدور پروانه؛

25 ) عوارض پروانه های ساختمانی،

26 ) عوارض آگهی؛

27 ) عوارض اماکن عمومی،

28 ) عوارض مخاری؛

29 ) عوارض پلادرها و محل های تفریح؛

30 ) عوارض مشروبات غیر الکلی و کارخانه جات؛

31 ) سایر عوارض وصولی از صدور پروانه کسب و فروش و تفریحات؛

32 ) درآمدهای حاصل از فروش و درآمدهای وصولی در مقابل خدمات؛

33 ) فروش اموال غیر منقول شهرداری؛

34 ) فروش اموال منقول شهرداریها؛

35 ) فروش زباله؛

36 ) حق آسفالت؛

37 ) عوارض جمع آوری زباله،

38 ) درآمد حاصل از پارکینگ و پارکومتر؛

39 ) حق تجدید تغییرات آسفالت که بوسیله موسسات شکافته شود؛

40 ) سایر درآمدهای حاصل از فروش خدمات؛

41 ) درآمد تاسیسات شهرداری و جرائم و تخلفات؛

42 ) درآمد تاسیسات آب مطلق به شهرداری؛

43 ) درآمد تاسیسات برق و حمل و نقل؛

44 ) عوارض وصولی از مصرف برق؛

45 ) درآمد کشتارگاه؛

46 ) درآمد غسالخانه و گورستان و حمل اموات؛

47 ) درآمد پارکها و محلهای تفریح مطلق به شهرداری؛

48 ) درآمد دادگاه ها؛

49 ) جرائم تخلفات رانندگی و تخلفات شهری و غدائیها و جریمه غیبت کارکنان؛

50 ) سایر درآمدها؛

51 ) درآمدهای حاصل از وجوه و اموال شهرداری؛

52 ) مال الاجاره های دریافتی و کسرها؛

53 ) حق ورود به تاسیسات شهرداری؛

54 ) بهره وجود سپرده و سود سرمایه گذاری در موسسات؛

55 ) کمک بلاعوض و هدایا و وامها و استفاده از موجودیهای دوره قبل؛

56 ) کمک بلاعوض دریافتی از وزارت کشور؛

57 ) کمک بلاعوض دریافتی از سایر موسسات عمومی و دولتی؛

58 ) هدایای دریافتی از اشخاص از موسسات حقوقی،

59 ) وامهای داخلی؛

60 ) وامها و اعتبارات خارجی؛

61 ) استفاده از موجودیهای نقدی دوره های قبلی؛

62 ) سایر درآمدهای حاصل از کم و وام .....

63 ) عوارض پلاکها؛

اطلاعات بدهی ها و وامها :

در این بخش می توان کلیه بدیهای افراد مختلف را وارد نمود.به ازای هر نوع بدهی مختلف برای یک شخص یک رکورد اطلاعاتی منظرو می شود توجه داشته باشید که هر نوع تغییر در اطلاعات بدهی ها باید قبل از بستن پرونده حقوقی انجام شود

بازدن Enter روی اطلاعات بدیها در منوی اصلی تصویر شماره 41 ظاهر می شود که شامل انواع بدهی ها می باشد

شهرداری(.....)

پویش –روایت 5/5

سیستم حقوق و دست مزد

اسامی بدهی ها

صندوق میلاد

دفتر فنی

صندوق کشور

صندوق جنوب

تعاونی مصرف

بیمه آسیا

ملی

فروش خودرو

ارتقاء گروه

خودرو

همیاری شهرداری

درآمد متفرقه

معاونت عمرانی

رفاه دانشجو

پیش پرداخت ودیعه

کلیه بدهیها

با مکان نما روی بدهی مورد ظنر رفته و Enter تصویر شماره 42 ظاهر می شود که فقط شامل افرادی است که دارای آن نوع بدهی می باشند

کلید های راهنمای

راهنما F1 روش جستجوF7 جستجو F6 حذف F5 تعیین نوع بدهیF4 اضافهF3

بدهی صندوق

کدشناسایی

نام:

نام خانوادپی:

نام پدر:

شماره بیمه:

بودجه:

نوع کادر:

.وضعیت خدمت:

نرخ مالیات ...درصد

اضافه کردن فرد جدید :

برای اضافه کردن فرد جدید به فایل بدهی ها کلید F3 را فشار داده سپس کد شناسایی فرد مورد نظر را وارد نمایید اگر کلید بدهی ها را انتخاب کرده باشید صفحه ای ظاهر می شود که شامل انواع بدهی ها می باشد روی بدهی مورد نظر Enter بزنید ولی اگر یک نام بدهی را انتخاب مرده باشید فقط در همان نام بدهی می توانید افراد جدید اضافه کنید یک رکورد جدید به فایل اضافه می شود با مکان نما به قسط و مانده بدهی رفته و مبلغ آنها را وارد نمایید

برای ورود نوع بدهی با مکان نما به قسمت نوع بدهی رفته و با توجه به نوع بدهی که معلق است مدت دار یا دائم باشد اعداد 1 و 2 را به ترتیب وارد نمایید 1- اگر نوع بدهی مدت دار باشد باید مانده هم حتما وارد شود و بعد از هر بار بستن پرونده حقوقی به اندازه قسط از مانده کم خواهد شد تا زمانیکه مانده صفر شود بدهی هایی که مانده آنها صفر شده باشد بطور اتوماتیک زمانیکه پرونده ماه بعدی توسط کلید F9 باز شود حذف خواهد شد

2- اگر نوع بدهی دائم باشد و یا به عبارتی دیگر در ستون نوع بدهی عدد 2 منظور شده باشد دیگر نیازی به وارد کردن مبلغ و مانده نیست و هر ماه به اندازه قسط از حقوق کم می شود تا زمانیکه به صورت دستی با استفاده از کلید F5 رکورد بدهی حذف شود

توجه :بدیهی است که در مورد بدهی هایی که می خواهید فقط یک ماه کسر شود نوع بدهی را (1) انتخاب کرده و عدد قسط و مانده یکسان وارد شوند

تغییر نام بدهی:

برای تغییر نام بدهی یک فرد کلید F4 را فشار داده و نام بدهی جدید را انتخاب نمایید (این کلید فقط در صورتی فعال است که کلید بدهی های را انتخاب کرده باشید )

حذف کردن بدهی:

برای حذف کردن بدهی یک فرد با مکان نما روی آن فرد رفته F5 را فشار دهید در این صورت رکورد بدهی بطور کامل حذف می شود

در صورتیکه پرونده حقوقی توسط کلید F10 بسته شده باشد اگر کلید F5 را فشار دهید پیغام (بعد از اعلان پایان ماه جاری امکان تغییر در پرونده بدهی ها وجود ندارد )داده می شود

جستجو:

برای جستجو یک فرد بر اساس روش جستجو کلید F6را فشار دهید

روش جستجو:

برای تعیین روش جستجو کلید F7 را فشار دهید و روی روش جستجو مورد نظر Enter بزنید

بخش 3 ساختن سند حقوقی:

در این بخش می توان برای واحد های بودجه (مراکز هزینه ) و کادر های مختلف ، اسناد حقوقی صادر نمود با زدن Enter روی ساختن سند حقوقی در منوی اصلی سیستم تصویر شماره 42 ظاهر می شود که شمال قسمتهای زیر می باشد :

کلید های راهنمای

راهنما F1 چاپF10 تعیین محدودهF4

تعیین محدوده کاری:

برای تعیین محدوده کاری در رابط با پرسنل مختلف این کلید را فشار دهید صفحه ای ظاهر می شود که امل نوع کادر و واحد های بودجه می باشد برای تعیین نوع کادر در این قسمت Enter زده و سپس روی کادر های مورد نظر Enter بزنید و با Escخارج شوید سپس برای تعیین واحد های بودجه در این قسمت Enter زده سپس روی واحد های مورد نظر Enter بزنید و با Esc خارج شوید برای خروج از صفحه تعیین محدوده روی تأیید کلید Enter بزنید از این به بعد کلیه لیستها ر رابطه با محدوده تعیین سند انجام می گیرد

چاپ سند:

برای تهیه و چاپ سند حقوقی این کلید را فشار دهید ،صفجه تنظیمات چاپ شامل کیفیت چاپ خروجی چاپ و همچنین فارسی کردن چاپگر ظاهر می شود اگر می خواهید پس از چاپ هر صفحه چاپگر متوقف شود با کلید های مکان نما روی (توقف بین صفحات ) رفته و Enter بزنید یک علامت )تیک /) در کنار آن ظاهر می شود سپس روی (چاپ انجام شود) رفته و Enter بزنید


***توجه مهم: دقت داشته باشید شما دوستان می توانید از اینجا وارد فروشگاه بزرگ الماس شده و پروژه ها و محصولات دلخواه مشابه دیگر را نیز بیابید
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.