دسته بندی | عمران |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 1183 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 29 |
پاورپوینت بررسی ضرائب ایمنی در پایداری شیروانیها در 29اسلاید قابل ویرایش با فرمت pptx
مقدمه
اگر سطح زمین با راستای افق زاویهای غیر از صفر بسازد، به این سطح شیبدار شیروانی خاکی گفته میشود. در شیروانی خاکی مؤلفهای از وزن که نیروی رانشی نامیده میشود تمایل به حرکت دادن تودة خاک بسمت پایین دارد. از طرفی مقاومت برشی خاک نیز نیروی مقاومی در برابر این نیروی رانشی ایجاد میکند. حال اگر نیروی رانشی آنقدر بزرگ باشد که بتواند بر نیروی مقاوم غلبه کند، در آنصورت در شیروانی خاکی لغزش رخ داده و تودة خاک بسمت پایین حرکت میکند و شیروانی خاکی ناپایدار خواهد شد.
پایداری یک شیروانی خاکی به عوامل متعددی مانند لایهبندی خاک، حرکت آب در خاک، مقاومت برشی خاک و ... بستگی دا رد. برای تعریف پایداری شیروانی خاکی از ضرائب ایمنی (ضریب اطمینان) مربوط به آن استفاده میشود که به سه دستة ضریب اطمینان کلی (Fs)، ضریب اطمینان جزئی نسبت به چسبندگی (Fc) و ضریب اطمینان جزئی نسبت به اصطکاک (Fφ) تقسیم میشوند:
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 655 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 40 |
پاورپوینت بررسی بیماری بلاست برنج ، لکه سیاه سیب ، لکه اجری بادام و پوسیدگی قهوه ای در 40 اسلاید قابل ویرایش با فرمت pptx
بیماری بلاست برنج
syn . pyricularia oryzae Cav.
شاخه ASCOMYCOTA
رده Pyrenomycetes
خانواده Magonaporthaceae
علائم :
در این بیماری تمامی اندام های هوایی گیاه در طول دوره رشد میتوانند به این بیماری مبتلا شوند بیماری بلاست غالبا نوک برگ به صورت سوختگی آغاز میشود و به تدریج به بقیه قسمت ها می رود.این قارچ در گره ها و محل بندها ساقه ضایعاتی را ایجاد میکند که منجر به پوسیدگی و خشک شدن انها می شود وزودتر در معرض شکسته شدن قرار میگیرند آلودگی معمولا در اواخر فصل که تجمع رطوبت در گره ها به علت افزایش اندام های زایشی زیاد است انجام میگیرد
عامل بیماری:
عامل بیماری بلاست برنج قارچی به نام Pyricularia oryzaeکه از رده قارچهای ناقص Deuteromycetesمیباشد
اسپورP.oryzae را از محیط کشت مصنوعی به دست می آورند همراه با قطعات آب در قاعده برگ های انتهای قبل از اینکه از غلاف خارج شوند الودگی شدید را به وجود می اورد علت این بیماری به وجود آمدن سازش نژادهای مختلف قارچ عامل بیماری با شرایط اقلیمی متفاوت است گسترش این بیماری به عوامل جوی حرارت رطوبت زیاد باد و کاربرد نامناسب کودهای شیمیایی به خصوص کودهای ازت دارمیباشد و با وجود شرایط مساعد از راه روزنه یا به طریق مکانیکی وارد سلول های اپیدرم می شوند
مشخصات قارچ عامل بیماری:
میسلیوم این قارچ داخلی بوده و کنیدیوفورها به صورت منفرد یا دسته ای ساده می باشند که در محل دیواره عرضی وتورم شده هر کنیدیوفور در مرحله اول یک کنیدی می سازد و زمانی که کنیدی ـزازد شد رشدش متوقف نشده و از کنار محل اتصال کنیدی به نمو خود ارامه می دهد و در فاصله ای دومین کنیدی خود را تولید میکند معمولا کنیدی ها از سلول انتهایی یا قاعده که کمی گرد است جوانخ میزنند و به ندرت از سلول های بالایی یا میانی عمل جوانه زدزن صورت میگیرد.
مبارزه:
(1تاریخ کاشت : برنج هایی که زودتر کاشته میشوند کمتر از برنج هایی که دیرتر کاشته میشوند مبتلا میشوند
(2اگر عمق نشا در دسته های اصلی کم ولی فاصله بوته ها از یکدیگر زیاد باشد خسارت کمتر است
(3رعایت میزان مصرف کود: باید استفاده از کودهای ازته را به حداقل برسانیم و تعداد دفعات کود پاشی معین باشد
(4از بین بردن بقایای گیاهی که از کشت گذشته بر جا ماندند
(5ضدعوفونی بذور برنج با برخی از ترکیبات دی تیو کارباماتها
٦. سمپاشی با قارچ کشهای تری سیکلازل هینوزان بنومیل و توپسن ام روی بیماری تاثیر داشته با رعایت اصول زمان مصرف
٧. کاشت ارقام مقاوم با توجه به نژاد شایع عامل بیماری ضروروی است.
دسته بندی | صنایع غذایی |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 193 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 35 |
پاورپوینت مراحل ساخت پنیر در 35 اسلاید قابل ویرایش با فرمت pptx
تاریخچه اى از پنیر:
تاریخ پنیر به عهد عتیق مى رسد و این موضوع محقق است که کشف پنیر به دنبال اهلى کردن چهار پایان شیرده مثل بز، شتر یا گاومیش صورت گرفته است .
در مناطقى بین آسیا و اروپا و هم چنین در تبت و ایران شیر را هنوز هم مثل عهد قدیم تخمیر مى کنند و از آن ماست و پنیر درست مى کنند. در قدیم انسان وقتى دوشیدن شیر را یاد گرفت و به حکم اتفاق انعقاد شیر را دید از آن چیزهاى مختلفى ساخت که یکى پنیر است .
مى گویند اولین مایه پنیر از شیره درخت انجیر به دست آمد و انسانهاى قدیمى بعد از آن که برگهاى درختان انجیر را در شیر مى انداختند تا شیر ببندد آن را روى سنگ مى ریختند و پس از این که سفت مى شد، براى این که آب آن کاملا گرفته شود، سنگ دیگرى روى آن مى گذاشتند. بعدها انسان یاد گرفت که از شکم حیوانات شیرخوار، مخصوصا خرگوشهاى وحشى ، مایه پنیر را به دست آورد و وقتى پنیر ساخته شد آن را در آفتاب خشک کند و نمک بزند و در لاى برگ درختان بپیچد و آن را براى روزها و ماههاى آینده مورد استفاده قرار دهد.
ساختن پنیر به صورت صنعتى در آغاز قرن بیستم شروع شد و آن زمانى بود که پاستور دانشمند معروف فرانسوى اکتشافات خود را درباره تخمیر شیرى آغاز کرد. از آن زمان بود که علم و دانش دست به کار شد تا پنیرهایى بسازد که از جهتى بهداشتى باشد و حداکثر بهره بردارى از صنعت پنیر سازى به دست آید.
خواص غذایى پنیر هم از زمانهایى بسیار قدیم شناخته شده بود. چنانکه هرودوت ، پدر تاریخ ، مى نویسد که سربازان داریوش غذاى ملى داشتند که عبارت بود از نان و پنیر با بولاغ اوتى یا شاهى آبى که در چشمه سارها مى رویید و این سربازان با این غذا از قدرت و نیرومندى کاملى برخوردار بودند.
((بلانش دوناوار)) زن هنرى چهارم در مدارکى که درباره پنیر خود باقى گذاشته شده است تصریح مى کند که در آن زمان دویست نوع مختلف پنیر در فرانسه ساخته مى شد. در سال 1922 شیرینى سازان فرانسه نان شیرینى مخصوصى از پنیر درست کردند که به نام ((تارت پنیر)) معروف بود و موفقیت زیادى پیدا کرد و همه جا مشهور شد زیرا پنیر برعکس خامه و کره مدت زیادى مى ماند.
((تالیران )) سیاست مدار معروف فرانسه پنیر را ((بهترین غذا)) مى دانست . کلمه پنیر در فرانسه از کلمه لاتینى ظرف پنیر گرفته شده است که پنیر در آن ظرف شکل مى گیرد و بوجود مى آید.
دسته بندی | عمران |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 13729 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 44 |
پاورپوینت ارزیابی پدیده ستون کوتاه و شکست آن در زلزله و روشهای مقابله با آن در 44 اسلاید قابل ویرایش با فرمت pptx
ارزیابی پدیده ستون کوتاه و شکست آن در زلزله و روشهای مقابله با آن
پدیده ستون کوتاه در طول زلزلههای گذشته خسارات زیادی را متوجه ساختمانها نموده است این پدیده بعلت قرار گرفتن ساختمان در یک سطح شیبدار و ا محدود شدن ستون و ا دیوار با عناصرغیرسازه ای نظیر دیوارهای آجری و بازشوها و ا دراثر اختلاف سختی در یک تراز معین ( بعلت وجودعواملی نظیر اختلاف تراز طبقه، پله و تیر نیم طبقه ایجاد میگردد در ساختمانها قابهای باربر توسط دیوارهایی با مصالح بنایی پرمی شوند. این امر باعث افزایش سختی قاب شده و اگر توزیع سختی بصورت متقارن باشد به بهبود رفتار سازه منج ر میگرد د اما درعین حال در بعضی از دهانه ها بخصوص در قسمتهای بیرونی ساختمان، بعلت وجود بازشوها دیوارهای کوتاه درمجاورستونها ایجاد میشون د این مسأله باعث کوتاه دن طول موثر ستون و افزایش سختی آن میگردد در نتیجه ستون کوتاه به علت سختی بیشتر نیروی زلزله بیشتری را جذب نموده و به خرابی آن منجر میگردد پس نیاز به رعایت جزییات اجرایی مناسب جهت مقابله با این نیروی بزرگ و مخرب الزامی جلوه میکن د در این مقاله تأثیر وجود میانقاب کامل و رفتار ستون کوتاه و آثار مخرب آن در زلزلههای گذشته بررسی شده و روشهای جدید مقابله با پدیده ستون کوتاه ارائه گردیده است.
دسته بندی | عمران |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 4674 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 94 |
پاورپوینت اجرای فنداسیون پست های برق فشاری قوی در 94 اسلاید قابل ویرایش با فرمت pptx
مقدمه
¢لازم است توضیحاتی کلی در مورد پست برق و کاربری آن ارائه دهیم؛ پست های برق وظیفه تنظیم ولتاژ برق و توزیع آن را برعهده دارند. اگر از دیدگاه ساختمانی بخواهیم پست های برق را تحلیل کنیم شامل فنداسیون های تجهیزات – کانال های کابل – ساختمان کنترل – ساختمان نگهبانی – ساختمان BCR و محوطه سازی و دیوارکشی می باشد. ¢در حدود سی سال پیش تکنولوژی احداث پست های برق در اختار کشوهایی مانند: آلمان، ایتالیا و سوئد بود که تولید تجهیزات را انحصاری در اختیار داشتند اما امروزه شرکت هایی بزرگ ایرانی مانند پارس سویچ و ایران ترانسفو با ساخت تمامی تجهیزات پست ایران را در زمینه صنعت انتقال و توزیع برق خود کفا کر ده اند.
ساختمان کنترل و BCR
ساختمان کنترل پست برق در ابعاد 400تا650 متر مربع زیر بنای (با توجه به وسعت پست) طراحی و احداث می شوند. پست های برق فشار قوی ایران در چهار گروه 132،230،400 و 63 کیلو وات طراحی می شوند و اخیرا پست مدرنتر از جمله پست GIS و مدولار و ... نیز می باشند. فضاهای داخلی ساختمان کنترل شامل سالن کنترل – سالن 20 کیلو وات یا AC-DC ، اتاق باطری ، اتاق PLC و اتاق های اداری – استراحت – انباری – آشپزخانه و سرویس می باشد سالن های کنترل - PLC و AC-DC یا 20 کیلو وات محل استقرار تابلوهای برق پست می باشند و در اطاق باتری تعداد باطری قوی جهت برق اضطراری وجود دارد. ¢فنداسیون ساختمان کنترل ترکیبی تکی و نواری می باشند و اسکلت آن اغلب فلزی وسوله اتاقهای BCR در محوله تجهیزات می باشد و در ابعاد آنها از 20متر مربع متفاوت است و تعدادی از تابلوها را در خود جای می دهد.
ساختمان نگهبانی:
ساختمان نگهبانی یا گارد هویس پست همانند نگهبانی سایر سازه های صنعتی می باشد در ورودی پست بوده و دارای سالن نگهبانی – اتاق استراحت – نماز خانه – آشپزخانه و سرویس می باشد و زیر بنای حدود 70 متر مربع می باشد و معماری آن به گونه ای است که به درب ورودی و محوطه ی اشراف کامل دارد و در بعضی از پست ها که به پست های اتوماسیون معروف هستند ساختمان نگهبانی وجود ندارد و در ساختمان کنترل آنها اپراتور نیز مشغول به کار نیست و کل سیستم از طریق شبکه دیسپا چینگ مرکزی توسط رایانه کنترل می شود.